Wanita Ini Putuskan Untuk Kahwin Dengan Hantu, Dilamar Dengan Cincin Berlian

Pernahkah anda terbayang bahawa seseorang akan berkahwin dengan hantu?

wanita ini putuskan untuk kahwin dengan hantu, dilamar dengan cincin berlian

Kedengarannya aneh, namun itulah yang diputuskan oleh seorang wanita bernama Brocarde yang berasal dari Oxfordshire ini, yang mana dia tekad untuk mengahwini pasangan kekasihnya yang merupakan seekor hantu.

Bercerita mengenai pertemuan pertamanya bersama kekasih hantunya yang bernama Edwardo itu, menurut Brocarde, ia berlaku pada awal 2021 di kediamannya.

Edwardo dipercayai meninggal dunia ketika berusia 35 tahun.

Namun, pertemuan mereka pada suatu malam menyebabkan mereka berdua menjadi rapat sehingga masing-masing memutuskan untuk menjalinkan hubungan cinta.

Brocarde juga berkongsi bahawa dia telah dilamar oleh kekasih hantunya menggunakan cincin.

“Suatu pagi, saya bangun dan mendapati sebentuk cincin di bantal saya. Ia mencucuk bahagian pipi saya, rasanya seperti saya disengat lebah atau sesuatu tetapi apabila saya menyentuh muka saya, saya merasakan cincin batu dan cincin.

“Saya fikir saya bermimpi dan saya tertidur semula. Apabila saya tersedar, cincin itu telah hilang,” kata Brocarde.

Bagaimanapun, ia tidak terhenti di situ kerana perkara sama berlaku pada keesokan harinya.

Ketika itulah, Brocarde pasti bahawa Edwardo sebenarnya melamarnya.

Tambah wanita berusia 38 tahun itu, selepas mengenakan cincin tersebut pada jarinya, dia merasakan satu emosi yang tidak dapat digambarkan olehnya.

“Rasanya seperti keputusan yang bukan milik saya, seperti saya telah dipilih dalam beberapa cara dan saya masih sangat ingin tahu apa yang hantu ini mahukan daripada saya. Saya meletakkan cincin di jari saya untuk menunjukkan penerimaan saya, sebaik sahaja saya melakukannya, saya merasakan sensasi hangat di sekeliling badan saya jadi saya tahu Edwardo telah mengetahui jawapan saya,” sambungnya.


Sumber: [1]