Lelaki Berang Balutan Muka Jadi Bahan Ketawa Ramai, Nekad Mahu Saman Doktor

Seorang lelaki dari China berasa berang dan terhina apabila menjadi bahan ketawa ramai selepas keluar dari bilik kecemasan dengan balutan pelik pada mukanya.

lelaki berang balutan muka jadi bahan ketawa ramai, nekad mahu saman doktor

Kejadian itu bermula apabila lelaki tersebut dirawat di wad kecemasan di sebuah hospital di wilayah Henan selepas terlibat dalam kemalangan.

 

Bagaimanapun, dia tidak menyangka bahawa masalah kesihatan yang sedang dihadapinya itu akan menimbulkan masalah yang lebih besar.

 

Selepas menjalani rawatan, beliau keluar dari bilik kecemasan dengan balutan pada wajahnya. Pada awalnya, lelaki tersebut tidak faham mengapa orang ramai ketawa apabila melihat ke arahnya. Namun, selepas melihat wajahnya pada cermin, dia menyedari keadaan pelik balutan tersebut dan merasa sangat terhina.

 

Lelaki itu mula mempertimbangkan untuk menyaman doktor yang bertanggungjawab atas balutan tersebut. Namun, beberapa orang telah cuba untuk menenangkan lelaki tersebut dengan memberitahunya bahawa pembalut tersebut akan membantunya bernafas lebih baik, melihat lebih jelas serta memudahkan dia untuk makan.

 

Kejadian yang tidak disangka-sangka ini telah menjadi viral di media sosial, dengan netizen memberikan pelbagai komen berbeza. Ada yang merasa simpati dan mengutuk tindakan individu yang mentertawakan lelaki tersebut, manakala ada yang cuba untuk menenangkan lelaki tersebut dengan memberikan nasihat dan juga kata-kata semangat.

 

"Saya sangat terkesan dengan betapa kejamnya manusia kepada orang lain. Apabila seseorang dalam kesusahan, mereka seharusnya mendapat sokongan, bukan dicemuh dan dijadikan objek ketawa," kata seorang pengguna media sosial.

 

Walau bagaimanapun, ada juga yang meminta agar lelaki tersebut untuk bersabar dan tidak terlalu terpengaruh dengan komen-komen yang tidak menyenangkan di media sosial.

 

Sumber: Thaiger