Elak Bayar Caj Bagasi Tambahan, Lelaki Ini Pakai 8 Helai Seluar & 10 Kemeja

Gara-gara mengenakan banyak pakaian sekaligus, seorang lelaki Britain ditangkap di lapangan terbang Keflavik di Iceland.

elak bayar caj bagasi tambahan, lelaki ini pakai 8 helai seluar & 10 kemeja

Lelaki yang dikenal pasti sebagai Ryan Hawaii ingin mengelakkan kos bagasi yang berlebihan, menyebabkan dia memakai lapan pasang seluar dan 10 helai baju.

Dia mendakwa pas masuknya ditolak oleh British Airways untuk penerbangan pulang ke rumahnya setelah dia memakai semua pakaian yang tidak sesuai dengan bagasi yang diperiksa.

Setelah diberhentikan oleh kakitangan keselamatan ketika cuba menaiki pesawat tersebut, perselisihan itu terus berlanjutan hingga diuar-uarkan tuan empunya badan di Twitter.

Lelaki itu juga dilaporkan kemudian dilarang menaiki penerbangan oleh syarikat lain pada hari berikutnya selepas syarikat itu mendengar tentang drama tersebut pada hari sebelumnya.

Dia kemudiannya kembali ke United Kingdom dengan menggunakan servis syarikat penerbangan lain dan dikembalikan wang oleh kedua-dua syarikat penerbangan yang sebelum itu atas penerbangan yang dia ketinggalan.

Menurut jurucakap British Airways, “Kami memberikan pelanggan kami pelbagai tambang untuk dipilih bagi memenuhi keperluan mereka.

Lanjutnya lagi, “Kami faham bahawa rancangan pelanggan kami boleh berubah tetapi mereka boleh memilih untuk membayar biaya sekiranya mereka memerlukan bagasi tambahan.

“Kami menjelaskan dasar kami kepada pelanggan kami, dan mengatur penerbangan alternatif ke London.”

 

Sumber: [1]

ARTIKEL BERKAITAN