Zizan Razak Akui Sensitif Pilih Calon Isteri, “Sebenarnya Saya Cerewet Dan ‘Perfectionist’,”

Pelawak, pelakon dan penyanyi, Zizan Razak, mengakui bahawa hasratnya untuk mencapai kesempurnaan dalam soal peribadi dan kerjaya telah mempengaruhi komitmen beliau ketika memulakan hubungan baru dengan wanita, hinggakan ketika ini belum menjumpai pasangan yang tepat.

zizan razak akui sensitif pilih calon isteri, “sebenarnya saya cerewet dan ‘perfectionist’,”

Pada usia 39 tahun, kerjaya Zizan telah menjadikannya sensitif dan teliti, terutamanya dalam memilih bakal isteri.

 

Dalam kata-katanya sendiri, beliau mengakui, "Saya harus mengaku bahawa saya agak memilih dan cenderung menjadi seorang yang ‘perfectionist’. Kadang-kadang, saya berjumpa dengan wanita yang menarik secara fizikal, tetapi apabila saya perhatikan cara mereka bercakap dan mendapati bahawa ia agak kasar, saya menjadi ragu tentang keserasian kami."

zizan razak akui sensitif pilih calon isteri, “sebenarnya saya cerewet dan ‘perfectionist’,”

Zizan berkata lagi, beliau juga bimbang tentang bagaimana orang lain melihat komitmen kerja dan pilihan gaya hidupnya, yang menambahkan keraguan beliau untuk memasuki perkahwinan.

 

“Kerja saya pun satu hal lain. Pelawak majoritinya sensitif dan bukan semua orang faham. Saya balik lewat pagi, dengan ibu pun kami kadangkala seminggu tak jumpa.

“Jadi siapakah bakal isteri saya yang boleh tunggu begini. Mungkin seminggu dua dia kata okey tapi kalau bertahun begitu, bolehkah dia terima.

“Sejujurnya saya banyak fikirkan orang, bukan mahu si dia sahaja yang sempurna, tetapi saya juga inginkan kesempurnaan untuknya,” katanya.

Tambah lagi, beliau pernah meminta bantuan ibunya dalam mencari bakal isteri, dengan harapan orang yang akhirnya dia temui akan menerima sikap seriusnya di luar waktu kerja.

zizan razak akui sensitif pilih calon isteri, “sebenarnya saya cerewet dan ‘perfectionist’,”

“Dalam televisyen saya memang kelakar, tetapi di belakang saya adalah lelaki yang sangat serius. Orang tidak tahu perkara itu, sebab itu saya kata pelawak ini bukan orang gila.

 

“Saya takut bakal isteri beri tanggapan berbeza. Seseorang itu perlu terima saya bukan sebagai pelawak. Jadi seeloknya sekarang saya fokus dahulu terhadap kerjaya,” katanya.

 

Sumber: Kosmo!