Senarai Klinik Kesihatan Yang Beri Vaksin COVID-19 Di Lembah Klang

Pasukan Petugas Khas Imunisasi COVID-19 (CITF) memaklumkan bahawa inisiatif walk-in untuk warganegara bermula 1 Oktober 2021 akan diteruskan di satu klinik kesihatan di Lembah Klang dan selebihnya melalui kaedah janji temu.

 

Setakat 30 September, sebanyak 14 buah klinik kesihatan telah disenaraikan di Kuala Lumpur dan Putrajaya, manakala senarai klinik kesihatan di Selangor pula akan diumumkan dalam masa terdekat.

 

Janji temu vaksinasi untuk bukan warganegara di Lembah Klang turut akan diberikan di klinik kesihatan yang disenaraikan. Berikut adalah 14 klinik kesihatan yang boleh memberikan vaksinasi COVID-19 bagi mereka yang menetap di Lembah Klang:

senarai klinik kesihatan yang beri vaksin covid-19 di lembah klang

Susulan itu, walk-in yang sebelum ini dibenarkan di lima Pusat Pemberian Vaksin (PPV) akan dihentikan bermula 1 Oktober 2021, iaitu PPV Bangi Avenue Convention Centre (BACC), Bangi; PPV Multimedia University (MMU), Cyberjaya; PPV Axiata Arena, Bukit Jalil; PPV Universiti Kuala Lumpur British Malaysian Institute (UniKL British BMI), Gombak dan PPV Ideal Convention Centre (IDCC), Shah Alam — HCO B.

 

Keputusan ini diambil berdasarkan jumlah kehadiran yang semakin menurun dan hasil perbincangan CITF bersama Kementerian Kesihatan (KKM). Bagi sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, sila hubungi talian Klinik Kesihatan yang tersenarai.

 

Sumber: JKJAV