OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik Membawa Stesen Radio Paling Original Malaysia!

Artikel ini ditaja oleh Wonda Coffee

OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik gabung 17 stesen radio berbahasa Melayu, Inggeris, Cina dan Tamil

Kredit: Astro Radio

OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik, himpun 17 stesen radio dengan lebih 60 penyampai dalam 4 bahasa selama 18 jam!

Ada yang sempat layan OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik, 30 Ogos hari tu? Korang bayang je 17 stesen radio Astro dengan lebih 60 penyampai dan 4 bahasa berbeza bergabung broadcast the same feed selama 18 jam. 

Ini barulah station radio Yang paling original Malaysia. Meriah guys!

Untuk korang yang terlepas momen best yang pertama dalam sejarah, hari Kebangsaan tahun ni tentunya ekstra serba serbi. 

Ekstra semangat perpaduan, ekstra happening, esktra syahdu dan ekstra padu sebab OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik membawakan pelbagai kandungan dan lagu yang berbilang budaya dan bahasa, menjadi satu pengalaman radio paling original di Malaysia!

Apa tu OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RAAGA (@raaga.my)

Sempena Hari Kebangsaan ni, kopi Wonda telah berkolaborasi dengan Astro Radio membawa OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik gabungan yang melibatkan 17 stesen radio berbahasa Melayu, Inggeris, Cina dan Tamil ini diberi nama OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik.

Bermula jam 6 pagi hingga 12 tengah malam pada 30 Ogos yang lalu, kesemua 17 stesen radio ini ke udara serentak dengan kandungan yang sama! 

Kiranya kalau korang dengar mana-mana stesen radio di bawah Astro Radio tak kiralah ERA, SINAR, GEGAR, ZAYAN, HITZ, MIX, LITE, MY, MELODY, GOXUAN atau RAAGA di aplikasi Syok, korang akan tune ke stesen radio yang sama - OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik!

OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik meraikan semua elemen original rakyat Malaysia termasuk komuniti berbilang bahasa, tradisi pelbagai budaya dan sudah tentunya kenikmatan makanan Malaysia! Sama macam Wonda Kopi Tarik, selera original Malaysia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HITZ (@hitz)

Nak Tau Apa Terjadi Masa OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik On Air?

#1 Cipta sejarah dalam The Malaysia Book of Records!

OR1 FM Bersama Wonda Kopi catat sejarah The Malaysia Book of Records

Kredit: Astro Radio

Memang teruja bila dengar penyampai dari 17 stesen radio bergurau senda dan bercakap dalam bahasa berbeza, bersatu dalam satu konti bersama-sama kan? Dan kolaborasi luar biasa ini melayakkan OR1 FM Bersama Wonda Kopi mencatat sejarah The Malaysia Book of Records sebagai “Stesen Radio Paling Banyak Menyiarkan Kandungan Yang Sama Serentak”!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SINAR (@sinar_my)

#2 Lagu-lagu yang dimainkan semuanya lagu fav rakyat Malaysia

Rakyat Malaysia mungkin berbeza budaya dan bahasa tetapi kita saling menghormati dan memahami ‘bahasa’ yang sama. Salah satunya bahasa tangan ni...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RAAGA (@raaga.my)

Kita bukan je berkongsi makanan yang sama, aktiviti masa kecil yang sama tetapi lagu-lagu yang sama!

Lagu-lagu dimainkan di OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik ni pun hasil cadangan korang yang memang originally Malaysia sebab rakyat Malaysia majoritinya tahu atau pernah dengar lagu-lagu ni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RAAGA (@raaga.my)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIX (@mix.my)

Antaranya lagu ‘Gemilang’ nyanyian Jaclyn Victor atau Beyond, ‘The Boundless Sea and Sky’... Semua lagu tu korang boleh dengar kat OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik hari tu tau. 

Kiranya sepanjang hari tu korang boleh layan lagu Tamil, Cina dan tentunya Melayu. Memang patriotik wei! Rasa berkobar-kobar nak sambut Hari Kebangsaan. Enjoy the songs sambil layan Kopi Wonda Tarik, selera original Malaysia.

#3 Topik perbincangan pun semua boleh relate...

Bukan je para penyampai sempoi, semua datang dengan pakaian tradisional Malaysia, tapi topik perbincangan pun semua yang original Malaysia macam local slangs yang rakyat Malaysia guna; ‘macha’ dan ‘cincai’ dan permainan zaman kanak-kanak macam tengteng dan batu seremban.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SINAR (@sinar_my)

Paling happening tentunya topik makanan kegemaran, tak lain tak bukan nasi lemak, laksa, murtabak dan roti canai. 

Minum pula dengan Wonda Kopi Tarik, selera original Malaysia, memang layan!

#4 Ada yang menang sebahagian daripada RM30k!

Korang pernah nampak geng Melayu, Cina dan India sembang kat mamak? Ha macam tu la OR1 FM Bersama Wonda Kopi Tarik.

Bukan setakat sembang macam-macam topik dan layan lagu-lagu original Malaysia tapi ada macam-macam kuiz tentang Malaysia yang pendengar boleh jawab di aplikasi Syok.

Soalan senang je guys, trivia tentang Malaysia je. 60 peserta yang bagi jawapan terpantas paling tepat dapat bawa balik sebahagian daripada RM30,000! Masyuk!

OR1 FM dibawakan kepada korang secara eksklusif oleh Wonda Kopi Tarik, selera original Malaysia dalam tin!