Anugerah MeleTOP ERA Ditangguh, Undian Fasa Dua Berjalan Seperti Biasa

anugerah meletop era ditangguh, undian fasa dua berjalan seperti biasa

Pandemik COVID-19 telah menyerang  negara dan mengakibatkan lebih 400 kes didaftarkan. Rentetan perkara itu, penganjuran Anugerah MeleTOP ERA akan ditangguh buat seketika. Anugerah tahunan itu yang sepatutunya berlangsung pada 12 April ini di Axiata Arena, Bukit Jalil akan ditunda hingga satu tarikh yang akan dimaklumkan kemudian.

Berdasarkan kenyataan media, langkah ini diambil sebagai usaha untuk membendung penyebaran wabak yang berasal dari Wuhan, China itu. Malah, pihak kerajaan juga telah mengumumkan semua aktiviti perlu dibatalkan.

Biarpun malam kemuncak AME ditangguh namun, undian fasa kedua tetap diteruskan. Para peminat masih boleh mengundi bintang kegemaran mereka melalui pelbagai platform termasuklah aplikasi SYOK. Pengundian fasa kedua akan berkahir pada 12 April 2020 jam 12.00 tengah hari kelak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anugerah Meletop ERA 2020 ditunda . Susulan penularan pandemik COVID-19 yang semakin serius di seluruh dunia serta sejajar dengan pengumuman yang dibuat pihak Kerajaan untuk menangguhkan sebarang perhimpunan termasuk mesyuarat antarabangsa, acara sukan, sosial dan keagamaan sehingga 30 April 2020, penganjuran acara tahunan Anugerah MeleTOP Era atau AME 2020 yang sebelum ini dijadualkan untuk bersiaran secara langsung pada hari Ahad, 12 April 2020 akan turut ditunda ke satu tarikh baharu yang akan dimaklumkan kelak. . Ini merupakan sebahagian daripada usaha proaktif dan langkah berjaga-jaga yang diambil Astro untuk membendung penyebaran wabak tersebut bagi memastikan keselamatan kesemua pihak yang terlibat diutamakan. . Pihak Astro kini dalam usaha menetapkan tarikh baharu untuk acara tersebut dan masih belum boleh berkongsi sebarang maklumat lanjut mengenainya kerana perlu mengambil kira situasi semasa COVID-19. Selain itu, faktor-faktor lain seperti ketersediaan lokasi dan kesesuaian tarikh para selebriti tanah air perlu dipertimbangkan. . Dalam pada itu, sesi undian fasa kedua untuk mengundi senarai Top 5 bintang kegemaran yang telah dibuka sejak 3 Mac lalu akan diteruskan seperti biasa menerusi laman web rasmi AME 2020 di www.anugerahmeletopera.com.my dan aplikasi SYOK serta melalui kiriman SMS hingga 12 April 2020, jam 12.00 tengahari. Kiraan penuh undian untuk penganjuran AME 2020 juga akan terus dibuat sejurus selepas talian undian ditutup, mengikut perancangan asal. . Pihak Astro memohon maaf di atas segala kesulitan dan berharap dapat berkongsi butiran lanjut berkenaan tarikh baharu dan lokasi AME 2020 dalam masa terdekat. Untuk sebarang informasi terkini mengenai AME 2020, sila layari www.anugerahmeletopera.com.my. . Terima kasih di atas pemahaman dan kerjasama anda.

A post shared by MeleTOP (@meletop) on

Sumber: Astro Awani