Penting Ke Tak Sebenarnya Guna Toner Bila Cuci Muka?

penting ke tak sebenarnya guna toner bila cuci muka?

Kredit: user3008571/Freepik

Sebut je tentang rutin penjagaan kulit, tak sah kalau tak sebut tentang toner. Cuci muka, guna toner, dan lembapkan kulit – tiga langkah ni merupakan asas bagi rutin penjagaan kulit berdekad lamanya.

Walaupun langkah pertama dan terakhir itu memang harus dilakukan, adakah toner benar-benar diperlukan? Apa itu toner? Jom baca lebih lanjut tentang kelebihan dan kegunaannya:

Apa itu toner?

Toner adalah sejenis cecair yang berfungsi bagi menghilangkan sisa dan bekas alat solek, kotoran, dan minyak pada wajah. Berbanding dulu, toner kini mengandungi bahan yang lebih menyerikan kulit dan kebanyakannya bebas alkohol, jadi kulit korang tak akan mudah kering.

Setiap formula toner adalah berbeza dan sesetengahnya mungkin mengandungi bahan pelembap, anti-radang, antioksidan, atau pengelupasan. Jadi pastikan korang baca label produk dengan teliti.

Kelebihan Toner

Kebaikan terbaik toner ialah ia dapat mengurangkan pori-pori pada wajah. Ia juga mengimbangi tahap pH kulit, memulihkan tahap asid agar kulit lebih bersih dan mampu menyerap kelembapan dan bahan-bahan bermanfaat lain dari serum dan krim yang digunakan dengan lebih baik. Apabila digunakan dengan betul, toner boleh membantu memperbaiki kulit korang.

Jadi penting untuk membersihkan wajah dengan turut menggunakan toner dalam rutin korang, di samping menggunakan produk yang bersesuaian. Korang tau tak nak guna produk apa yang sesuai, terutama kalau korang ada kulit jenis sensitif?

Korang pernah dengar tak tentang Magic Cleanser dan Set 5-In-1 Deeja Cosmetic?

Posted by Deeja Cosmetic HQ on Sunday, 23 February 2020

Tak kisahlah kulit korang jenis berminyak ke apa, produk-produk penjagaan kulit oleh Deeja Cosmetic ni ada beberapa kelebihannya yang tersendiri tau.

Magic Cleanser Deeja Cosmetic membantu menyingkirkan minyak berlebihan, melembapkan kulit wajah dan membersihkan liang pori kulit muka dan wajah secara menyeluruh, dan menghilangkan kotoran di wajah dengan lebih optimum.

“Silicone brush.. Apa tu? Best ke cuci muka guna tu?” Best sangat youuu! Selalu you cuci muka guna apa? Guna tangan dan...

Posted by Deeja Cosmetic HQ on Monday, 30 November 2020

Cleanser ni memaparkan silicone brush dengan penutup kunci dan didatangkan dalam bungkusan tiub. Cara nak guna senang je. Lepas basuh muka boleh terus guna cleanser ni untuk membuang sisa-sisa kotoran di muka. Pakai di pagi hari sebelum keluar dan malam setelah balik ke rumah.

Posted by Deeja Cosmetic HQ on Tuesday, 24 March 2020

Kalau nak lagi lengkap, bolehlah cuba Set 5-In-1 Deeja Cosmetic yang terdiri daripada Sabun pembersih wajah, Toner nano, Sun cream, Zulai cream, dan Laika cream.

Dengan lima produk ni untuk penggunaan siang dan malam, ia membantu menyelesaikan semua jenis masalah kulit wajah, contohnya seperti jerawat dan jeragat, di samping mencerahkan kulit.

Yang paling penting, sebelum start pakai Set Deeja ni, pastikan jenis masalah kulit dulu, lepas tu bolehlah hubungi HQ untuk tanya cara penggunan Set 5-in-1 Deeja Cosmetic ni. Teksturnya pun sangat lembut dan membantu dalam penjagaan kulit wajah tak kira perempuan atau lelaki.

Korang boleh dapatkannya di semua toko jamu dan ejen yang sah. Kalau nak tau lebih lanjut tentang semua produk ni, korang boleh “LIKE” dan “FOLLOW” laman Facebook atau Instagram Deeja Cosmetic.

ARTIKEL BERKAITAN