Try Trik Ni Untuk Atasi Masalah Ketiak Hitam

Masalah ketiak hitam mesti buat ramai yang malu dan tak confident dengan diri sendiri kan? Sebenarnya masalah ni bukannya di alami oleh korang je tapi hampir semua wanita di dunia ni! Kulit ketiak menjadi hitam akibat mencukur atau mencabut bulu ketiak, dan ianya mungkin juga disebabkan oleh bahan kimia yang terdapat di deodorant yang digunakan.

Jangan risau, korang boleh try cara ini untuk atasi masalah ketiak hitam. Baca ni.

OREN/LEMON

try trik ni untuk atasi masalah ketiak hitam

Kulit oren dan lemon boleh digunakan sebagai scrub untuk membuang kesan hitam dan memberikan kesegaran dan wangi pada ketiak. Buah sitrus mempunyai kandungan asid sitrik untuk buang sel sel mati.


MADU

try trik ni untuk atasi masalah ketiak hitam

Madu sebagai toner’ semula jadi juga pencerah pada ketiak. Campurkan madu, jus lemon, sedikit gula dan sapu. Bantu untuk cerahkan ketiak dan mewangikan.


MASKER

try trik ni untuk atasi masalah ketiak hitam

Buat masker sendiri gunakan yogurt, secubit kunyit dan jus lemon pastu sapu sekitar ketiak. Bilaskannya apabila kering. Kalau malas beli je di farmasi tapi make sure yang organik tau. 


BAKING SODA

 

Cuba try soda penaik, macam pakai bedak pada ketiak. Boleh putihkan kulit, menghilangkan bau, mengurangkan peluh dan menghalau rasa gatal. Murah pn murah 

 

VITAMIN E

try trik ni untuk atasi masalah ketiak hitam

Dapat merangsang pertumbuhan sel sel kulit untuk tumbuh lebih baik dan sihat. Dapat hilangkan ketiak hitam juga.

 

Oleh: Khalie Azmi