Comeback Penuh Gaya Dengan Sokongan Aplikasi Google? Ini Sebab HUAWEI Mate50 Pro Digelar Antara Telefon Pintar Terbaik Malaysia!

Artikel ini ditaja oleh HUAWEI Tech

Model huawei baru, huawei mate50 pro kunlun glass edition

Kredit: HUAWEI Tech

Sebut saja HUAWEI confirm ramai sudah terbayang kualiti daripada semua aspek, baik kamera, prestasi, mahupun reka bentuk!

Tambahan pula, sekarang HUAWEI buat comeback dengan HUAWEI Mate50 Pro tau!

Bayangkan, lebih sebulan terjual, HUAWEI Mate50 Pro menerima permintaan yang sangat tinggi dan luar biasa daripada pengguna.

Paling mengagumkan, HUAWEI Mate50 Pro Orange Vegan Leather Kunlun glass edition habis terjual pada hari pertama jualan. Sold out yer! 😱

Korang tengoklah bawah ni 👇, beratur weh!

huawei mate50 pro kunlun glass edition laris!

Kredit: HUAWEI Tech

Disebabkan itu jugalah, banyak permintaan daripada pengguna supaya HUAWEI membawa masuk varian lain HUAWEI Mate50 Pro Kunlun glass edition.

Haaa! Berita baik untuk semua, HUAWEI kini membawa HUAWEI Mate50 Pro Kunlun glass edition bagi variasi karbon hitam dan perak! 

Tapi Apa Sebenarnya Kaca KUNLUN? Tahan Sangat Ke?

huawei mate50 pro dengan teknologi kaca kunlun

Kredit: HUAWEI Tech

Confirm ramai tertanya-tanya hebat sangat ke kaca Kunlun sampai menjadi perhatian ramai pengguna? 

Kalau korang nak tahu majoriti panel kaca yang digunakan dalam industri sekarang dikeraskan secara kimia pada permukaan kaca yang hanya dapat menahan sebahagian daripada kesan kuasa luar saja.

Secara umumnya kekuatan struktur kaca mempunyai had dan apabila daya luaran mencapai titik tertentu, lapisan pengukuhan akan terjejas sehingga membawa kepada rekahan dalaman yang akhirnya memecahkan kaca. Patutlah telefon pintar lama mudah pecah guys! 😔

Jadi, untuk menangani masalah ini, HUAWEI Mate50 Pro Kunlun glass edition dihasil menggunakan kaca berteknologi tinggi dikenali sebagai kaca Kunlun!

huawei mate50 pro kunlun glass edition lebih hebat

Kredit: HUAWEI Tech

HUAWEI membuat keputusan untuk bekerjasama dengan pemain industri yang pakar dalam kaca dan selepas tempoh empat tahun penyelidikan, mereka membuat satu kejayaan dalam pembuatan kaca asas! 

Apa yang mereka buat adalah dengan menambah oksida logam tertentu, seperti nanokristal, menggunakan 24 jam pertumbuhan nanohablur suhu tinggi, 108 langkah pemprosesan bahan matriks mikro-habluran dan teknologi peleburan platinum bersuhu 1,600 darjah Celsius.

Bayangkan 10 kuadrilion tahap nanokristal digunakan dalam salutan kaca Kunlun untuk meningkatkan kekuatan dan ketahanan kaca dengan ketara. 

Dengan kaca Kunlun ini, kadar rintangan sekiranya telefon pintar jatuh ini meningkat 10 kali ganda tau! Kebal betul! 

Tak percaya? Korang tengok video ni 👇

Paling mengagumkan, HUAWEI Mate50 Pro Kunlun glass edition menjadi telefon pintar pertama yang pernah menerima pensijilan 5 bintang SGS Switzerland untuk perlindungan kaca! Hebat 👏

Teknologi HUAWEI Makin Hebat! Kamera Pun Makin Next Level?

Teknologi baru huawei mate50 pro kunlun glass edition

Kredit: HUAWEI Tech

Sejak dulu lagi HUAWEI sentiasa ke hadapan dengan menghasilkan pelbagai inovasi teknologi terkini khususnya kualiti kamera!

Untuk HUAWEI Mate50 Pro, kamera utama sebesar 50 Megapixel (MP) (OIS) + 13MP + 64MP dan kamera swafoto pula 13MP.

Untuk model ini, HUAWEI memperkenalkan bukaan iris (aperture) ultra pertama di dunia di mana ia mempunyai sistem bukaan boleh diubah sebanyak 10 saiz yang membolehkan pengguna mengambil fotografi lebih berkualiti dan profesional!

Dengan sistem bukaan boleh diubah ini, gambar korang tetap berkualiti dan terang walaupun ketika malam!

Tak cukup dengan itu, HUAWEI juga telah memperkenalkan jenama Imej XMAGE yang menaik taraf dunia fotografi ke peringkat seterusnya. 

Daripada pelarasan warna, penambahbaikan perkakasan dan Algoritma AI semuanya dipertingkat!

Lihat saja gambar hasil gambar di bawah 😍

Hasil gambar huawei mate50 pro kunlun glass edition

Kredit: Faliq Fahmie

Gambar macro menggunakan HUAWEI Mate50 Pro Kunlun glass edition

Kredit: Chai Tak Sun

Gambar hebat diambil dengan HUAWEI Mate50 Pro Kunlun glass edition

Kredit: Abeden Mung

Selain itu, inovasi terkini lain adalah mod bateri kecemasan di mana pengguna masih boleh menggunakan telefon pintar dalam tempoh masa yang lama.

Korang masih boleh guna selama 12 minit masa panggilan atau lebih daripada 2 jam masa standby walaupun pada hayat bateri 1 peratus saja. 

Teknologi baru HUAWEI Mate50 Pro Kunlun glass edition

Kredit: HUAWEI Tech

Fuh lega! Tak perlu lah korang risau kalau bateri dah kurang! 

HUAWEI & APLIKASI GOOGLE? Dont Worry Guys!

Jutaan aplikasi menggunakan HUAWEI Mate50 Pro Kunlun glass editionKredit: HUAWEI Tech

Tidak dinafikan banyak timbul persoalan sama ada aplikasi asli Google boleh digunakan pada peranti HUAWEI ataupun tidak.

Jangan risau! Pengguna peranti HUAWEI boleh menggunakan aplikasi Google Native melalui aplikasi yang dipanggil LIGHTHOUSE.

Mudah jer korang follow step ini 👇

  1. Cari aplikasi LightHouse dalam HUAWEI AppGallery

  2. Muat turun aplikasi

  3. Pergi ke tetapan telefon 

  4. Pilih ‘App’ kemudian LightHouse

  5. Klik pada ikon tetapan di bahagian atas sebelah kanan

  6. Pilih 'Tambah Akaun' dan log masuk ke akaun Google anda

Korang check out senarai aplikasi yang paling terkini di bawah👇

Banyak aplikasi Google dikemas kini

Kredit: HUAWEI Tech

Kemaskini senarai peranti 👇

Mate50, Mate50 Pro, Mate Xs2, Mate40 Pro, nova10, nova10 Pro, nova10 SE, nova Y90, nova Y70, nova 9, nova 9 SE, nova8i, P50, P50 Pro, P50 Pocket, MatePad SE, MatePad Pro 11,MatePad 11, Matepad 10.4 2022, Matepad Pro 12.6 2021 dan 2022.

So Apa Tunggu Lagi Guys?

HUAWEI sentiasa menjadi peneraju industri teknologi dan juga aspek keselamatan menerusi HUAWEI AppGallery Security scan.

Disebabkan itu lah HUAWEI Mate50 Pro antara telefon pintar terbaik di Malaysia untuk tahun 2022!

Jadi jangan lepaskan peluang untuk try sendiri telefon pintar dan tablet HUAWEI dengan HUAWEI AppGallery kerana aplikasi asli Google kini tersedia untuk digunakan dengan penuh lancar!

HUAWEI Mate50 Pro Kunlun glass edition berbaloi!

Kredit: HUAWEI Tech

Kunjungi HUAWEI Experience Store, laman web rasmi HUAWEI, HUAWEI Official Store di laman Shopee dan HUAWEI Flagship Store di laman Lazada untuk maklumat lanjut.