5 Rekaan Inovasi Paling Cool Yang Buat Korang Kagum

Tanpa orang kreatif, sudah tentu dunia ni akan membosankan bukan? Sesetengah individu dianugerahkan kreativiti diluar fikiran untuk menukarkan perkara biasa menjadi luarbiasa dan secara tidak langsung dapat menukarkan perspektif pemikiran kita.

Ini kami kongsikan antara 5 rekaan inovasi yang memang cool untuk korang.

#1 Meja LEGO Naga

10 rekaan inovasi paling cool yang buat korang kagumMeja ini direka khas oleh Ogilvy & Mather untuk salah satu kempen pengiklanan LEGO. Reka bentuk ini menggabungkan dunia fantasi dan realiti dan memberi inspirasi terutamanya kepada kanak - kanak untuk befikir di luar kotak.

 

#2 Mesin Vendor SPF

10 rekaan inovasi paling cool yang buat korang kagum

Selalu kita nampak mesin vendor jual air, jajan, tudung dan banyak lagi. Tapi mesti korang tak pernah jumpa mesin vendor SPF ni kan? Amacam cool tak?

 

#Rak Buku Salur Paip

10 rekaan inovasi paling cool yang buat korang kagum

Rak buku Mr.X rekaan Stella Bleau ini sememangnya cara bijak untuk menyimpan buku anda. Selain itu rak buku ini juga kelihatan seperti hiasan yang memberikan impak suasana dalam ruang rumah.

 

#4 Label Pelekat Avocado

10 rekaan inovasi paling cool yang buat korang kagum

Memilih avocado yang sempurna sebenarnya cukup mencabar, dengan adanya label pelekat ini mudah lah kerja korang masa nak beli avocado.

 

#5 Pembersih Pisau

10 rekaan inovasi paling cool yang buat korang kagum

Pembersih pisau The Joseph ini sememangnya mampu memudahkan kerja korang, bukan sahaja membersihkan pisau tapi korang tak perlu risau terhiris tangan. Keselamatan terjamin lah senang cerita!

 

Kredit Life Buzz.