Baru 2 Tahun Tapi Dah Jawab Sifir 12 Dengan Lancar, Power dan Geniusnya!

baru 2 tahun tapi dah jawab sifir 12 dengan lancar, power dan geniusnya!

Umur berapa korang hafal sifir 12?

Seorang kanak-kanak berusia 2 tahun, Noah Shamer membuktikan yang sifir 12 ni tak susah mana pun baginya. Beberapa video yang dimuat naik oleh ayahnya melalui akaun Instagram @shamersaranison menunjukkan betapa mudahnya dia menjawab soalan sifir 12.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(2y9m) I ❤️ Math . #noahshamer #sinarkongsi #haryznadzim

A post shared by Noah Shamer (@shamersaranison) on

 

Bukan pandai matematik je, Noah juga boleh membezakan di antara number sa, puluh, ratus, ribu, juta sampailah billion. Selain itu, beliau juga tahu akan nama-nama item dan haiwan.

Noah mula membaca seawall satu tahun. Selain meminati subjek matematik, kanak-kanak genius ini juga sangat suka dengan bentuk dan aktiviti menyusun puzzle. Noah juga belajar grammar melalui video.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 to 1 Billion. Pelat M sikit😂

A post shared by Noah Shamer (@shamersaranison) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noah Shamer (@shamersaranison) on

 

Wah, hebatnya Noah! Semoga terus membesar dan menjadi seorang yang genius.

Sumber: Instagram @shamersaranison

 

ARTIKEL BERKAITAN