Makhluk Asing Dalam Senario XX Sebenarnya Cakap Melayu? [Video]

Selepas 19 tahun sejak ia ditayangkan, filem Senario XX arahan Aziz M. Osman masih lagi menjadi sebutan ramai masa kini.

makhluk asing dalam senario xx sebenarnya cakap melayu? [video]

Filem fiksyen yang menampilkan makhluk asing dari planet Marikh bernama Zoragon adalah tarikan utama dalam filem berkenaan.

 

Tahukah anda, Zoragon yang mempunyai bahasanya tersendiri dalam filem berkenaan, dikatakan sebenarnya bercakap dalam bahasa Melayu?

makhluk asing dalam senario xx sebenarnya cakap melayu? [video]

Menerusi perkongsian Tiktok @zdstudio, individu ini tampil menjelaskan bagaimana bahasa yang dituturkan Zoragon dihasilkan.

 

Katanya, pihak produksi Senario XX telah membuat suntingan ‘reverse speed’; dimana apabila suntingan ini dibuat, sarikata yang dikeluarkan adalah sama seperti yang dituturkan Zoragon.

makhluk asing dalam senario xx sebenarnya cakap melayu? [video]

Lihat video dibawah:

 

@zd_studio Zoragon dah lama rancang..siapa je yang lalai..? 😂 #filemmelayu #senario #senarioxx #alien #alienconspiracy #area51 #konspirasi #teori #fyp #fypシ゚viral ♬ Browser History OST - Jai P.

 

Perkara itu mendapat perhatian ramai yang rata-rata memuji kebijaksanaan Aziz M. Osman dan pihak produksi yang menghasilkan bahasa asing yang sebenarnya mempunyai maksud.

 

Sumber: Tiktok ZD Studio