The Experts Berjaya Raih RM1 Juta Untuk Tayangan Awal

Filem aksi heist penuh bergaya tahun ini, The Experts buka tirai pawagam dengan permulaan yang baik dengan meraih kutipan RM1 juta pada tayangan awal filem. Malah, pada tayangan awal semalam telah menyaksikan filem terbitan Astro Shaw dengan kerjasama ZAK Capital dan TGV Pictures trending di platform X dan dilimpahi dengan komen-komen positif. 

the experts berjaya raih rm1 juta untuk tayangan awal

Filem terbitan Astro Shaw dengan kerjasama ZAK Capital dan TGV Pictures ini akan ditayangkan di 172 buah pawagam seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei secara rasmi bermula hari ini.  

“The Experts telah pun memulakan tayangan awal semalam dan alhamdulillah filem ini mendapat sambutan menggalakkan daripada penonton. Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan media yang telah memberi reviu positif dan semua penonton terawal yang telah menyaksikan The Experts di pawagam.

“Ini adalah satu permulaan yang baik untuk The Experts dan membuktikan penonton kita boleh menerima genre aksi heist yang jarang ditampilkan, sekali gus memadam stigma sesetengah penonton yang meragui kebolehan produksi dan pembikinan filem tempatan. Kami mengharapkan momentum ini akan berterusan. Terima kasih semua!,” kata Penerbit Eksekutif ‘The Experts’ yang juga Ketua Astro Shaw, Raja Jastina Raja Arshad. 

Hujung minggu ini, barisan pelakon The Experts akan membuat siri jelajah di pawagam-pawagam Seremban dan Lembah Klang. Untuk maklumat lanjut, boleh ikuti info di akaun media sosial Astro Shaw.  

‘The Experts’ diarahkan oleh pengarah Andre Chiew dan Nizam Shah serta menonjolkan persembahan mantap pelakon-pelakon hebat tanah air, seperti Dato Aaron Aziz, Syafiq Kyle, Mimi Lana, Remy Ishak, Ray Dapdap, Maya Karin, Tony Eusoff, Wan Hanafi Su, Jay Iswazir, Douglas Lim dan Michael Ang. 

‘The Experts’ menyaksikan sebuah keluarga iaitu lima adik beradik yang telah lama meninggalkan kegiatan merompak, kembali berkumpul kerana satu ugutan. Mereka mendapat arahan daripada gangster paling merbahaya untuk melakukan satu lagi rompakan terbesar berisiko tinggi. Dalam pada itu, mereka masih dibayangi dendam lama daripada tragedi keluarga serta sejarah kejahatan lampau.