SM Entertainment Nafi Khabar Angin Chanyeol EXO Kurang Ajar Dengan Wanita

Pada 27 April, SM Entertainment menafikan khabar angin bahawa Chanyeol EXO bertindak kasar terhadap seorang influencer wanita.

sm entertainment nafi khabar angin chanyeol exo kurang ajar dengan wanita

Terdahulu pada 26 April, program Real Granny menampilkan seorang penunggang motosikal wanita dan YouTuber yang mendedahkan bahawa dia pernah diancam oleh seorang idola terkenal semasa memandu. 

“Suatu ketika, saya memandu skuter kecil dalam perjalanan ke tempat kerja, dan sebuah kereta asing dengan sengaja memandu dengan cara mengancam. Saya merasakan bahaya, jadi saya mengelak kereta, tetapi pemandu tiba-tiba membuat isyarat kasar dengan jarinya,” kongsi wanita tersebut.

“Saya mengejar pemandu tersebut, dan saya menghampiri kereta asing yang sedang bersiap sedia di lampu isyarat untuk mengetuk tingkap dan bertanya, ‘Kenapa awak kutuk saya?’ Apabila saya berbuat demikian, pemandu itu menjatuhkan ‘hood’ dan hanya terus mengutuk saya dengan jarinya. Namun, saya sedar dia adalah idola yang sangat terkenal.”

 

Apabila khabar angin muncul dalam talian yang menyatakan bahawa Chanyeol adalah idola yang disebutkan, sumber dari SM Entertainment menjelaskan, “Lelaki dalam video yang berkaitan bukanlah Chanyeol.” 

Mereka menyambung, “Kenderaan itu sama sekali berbeza dengan kereta yang dimiliki oleh Chanyeol. Kami akan mengambil tindakan undang-undang yang tegas terhadap penyebaran maklumat palsu.”

Sementara itu, Chanyeol telah mendaftar dalam tentera sebagai askar bertugas aktif pada Mac 2021.


Sumber: [1]