Filem Nombor 1 Paling Laris Di Malaysia Tahun Ini, Polis Evo 3 Rekod Kutipan RM50 Juta!

Filem Polis Evo 3 berjaya cipta rekod dengan meraih kutipan RM50 juta dalam tempoh 24 hari rasmi termasuk tayangan awal dan sekali gus menjadikan Polis Evo 3 sebagai filem aksi komedi nombor 1 paling laris di Malaysia sepanjang masa.

 

Meskipun memasuki minggu ke-empat tayangan di pawagam seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan dihimpit dengan pelbagai filem-filem daripada francais besar Hollywood, namun filem terbitan Astro Shaw bersama Skop Productions dan TGV Pictures ini masih mendapat kepercayaan penonton dari semua latar serta peringkat usia.

filem nombor 1 paling laris di malaysia tahun ini, polis evo 3 rekod kutipan rm50 juta!

Menurut Penerbit Eksekutif Polis Evo 3 merangkap Naib Presiden, Ketua Astro Shaw & Perniagaan Melayu Nusantara, Raja Jastina Raja Arshad berkata kejayaan ini diharap dapat menjadi penyuntik semangat buat kru dan produksi Polis Evo 3, serta para penerbit lain untuk terus menghasilkan karya berkualiti.

filem nombor 1 paling laris di malaysia tahun ini, polis evo 3 rekod kutipan rm50 juta!

“Alhamdulillah, syukur atas sambutan yang memberangsangkan daripada penonton. Kejayaan ini diharap dapat menjadi penyuntik semangat buat kami serta para penerbit di luar sana untuk terus menghasilkan karya berkualiti kerana penonton di luar sana telah membuktikan sokongan mereka terhadap filem tempatan.

“Sementara itu, kejayaan memperoleh kutipan RM50 juta mengukuhkan jenama Polis Evo sebagai francais nombor 1 negara dengan kutipan tertinggi. Dalam pada itu, terima kasih kepada pihak pawagam yang masih menyokong Polis Evo 3 dengan memberikan jumlah tayangan yang masih tinggi meskipun sudah memasuki minggu ke-empat tayangan. Terima kasih juga kepada pihak media, rakan penerbit, barisan pelakon, dan istimewa penonton Malaysia, tanpa anda kejayaan ini tidak akan berhasil,” kata beliau.

 

Filem arahan Syafiq Yusof ini menampilkan barisan pelakon seperti Zizan Razak, Shaheizy Sam, Sharnaaz Ahmad, Nora Danish, Syafiq Kyle, Farali Khan, Douglas Lim, Fauzi Nawawi, Fezrul Khan, Eyka Farhana dan ramai lagi.

filem nombor 1 paling laris di malaysia tahun ini, polis evo 3 rekod kutipan rm50 juta!

Polis Evo 3 mengisahkan tentang Inspektor Khai dan Inspektor Sani kembali dengan misi terbaru dan kali ini pasukan mereka disertai Inspektor Dani, Inspektor Julie dan Inspektor Dell yang mempunyai kepakaran berbeza. Keadaan bertambah rumit apabila sasaran seterusnya adalah Inspektor Khai. Persahabatan Inspektor Khai dan Inspektor Sani diuji apabila menyedari suspek yang diburu mempunyai kaitan dengan kisah silam Inspektor Khai.

filem nombor 1 paling laris di malaysia tahun ini, polis evo 3 rekod kutipan rm50 juta!