Pengasas Charles & Keith Jumpa Gadis Remaja ‘Beg Mewah’, Siap Ajak Pusing Ibu Pejabat!

Beberapa hari lalu, tular kisah di Tiktok bila mana seorang gadis mendapat hadiah beg tangan daripada bapanya telah dikritik warganet kerana dakwanya ia adalah beg berjenama mewah.

gadis teruja dapat beg pertama jenama mewah dari ayah, tapi ada netizen komen negatif pula

Kisah gadis remaja itu yang bernama Zoe Gabriel, juga seorang pengguna TikTok (@Zohtaco) akhirnya telah mendapat perhatian pihak jenama Charles & Keith, sehingga beliau dijemput untuk bertemu dengan pengasas jenama itu di ibu pejabat mereka.

 

Menurut wakil jenama Charles & Keith berkata, mereka kagum dengan cara gadis itu berdepan dengan situasi dikecam netizen. Ia sekaligus memberikan tanggapan cukup baik kepada jenama ini yang mana pengasasnya percaya jenama tersebut mampu membawa kegembiraan kepada pemakai.

 

@zohtaco

thank you dad 🥹

♬ Glitch - Just audios

 

Oleh demikian, pengasas jenama Charles & Keith telah mengaturkan satu slot makan tengah hari bersama gadis Tiktok ini bersama juga bapanya. Malah, gadis ini turut diberikan peluang untuk merasai sendiri suasana dari dalam ibu pejabat syarikat berkenaan. Namun tidak dapat dipastikan sama ada jenama berkenaan akan menaja gadis ini mana-mana beg tangan atau sebaliknya.

pengasas charles & keith jumpa gadis remaja ‘beg mewah’, siap ajak pusing ibu pejabat!

Charles & Keith diasaskan oleh adik beradik Charles dan Keith Wong pada tahun 1996, yang mengetahui tentang perniagaan itu dengan bekerja di kedai kasut ibu mereka di Ang Mo Kio.

 

Bermula sebagai cawangan sederhana di Pusat Beli-belah Amara, jenama itu berubah menjadi nama isi rumah tidak lama kemudian, berkembang kepada lebih 600 kedai dan menggaji kira-kira 4,000 orang di seluruh dunia.

 

Pada 2011, gergasi mewah Perancis LVMH memperoleh 20 peratus daripada syarikat itu, tetapi Wong bersaudara telah membelinya semula.

 

Sumber: ST