Penerbit Dedah Johnny Depp Tidak Akan Kembali Ke Pirates of the Caribbean

Johnny Depp tidak akan memainkan watak sebagai Jack Sparrow dalam mana-mana francais Pirates of the Caribbean yang akan datang, menurut penerbit Jerry Bruckheimer.

penerbit dedah johnny depp tidak akan kembali ke pirates of the caribbean

“Bukan pada ketika ini. Masa depan masih belum ditentukan,” kata Bruckheimer.

Sebaliknya, penerbit itu berkata dia kini sedang mengerjakan sekuel dengan seorang pelakon wanita sebagai teraju utama dan mencadangkan Margot Robbie.

Depp, yang memulakan watak Jack Sparrow dalam filem pertama Pirates, berkata semasa perbicaraan fitnah terhadap bekas isteri Amber Heard bahawa dia tidak berminat untuk kembali ke francais tersebut selepas Disney memutuskan hubungan dengannya pada 2018.

“Mereka tidak membuang watak saya daripada tunggangan,” katanya memberi keterangan.

“Mereka tidak berhenti menjual anak patung Kapten Jack Sparrow. Mereka tidak berhenti menjual apa-apa. Mereka hanya tidak mahu ada sesuatu di belakang saya yang mereka dapati.”

Ejen bakatnya, Jack Whigham, memberi keterangan bahawa dakwaan keganasan rumah tangga Heard telah menyebabkan Depp kehilangan filem keenam francais terbabit dan AS$22.5 juta (RM98,977,500).

Pasukan Heard berkata bahawa Disney sudah muak dengan pelakon itu kerana masalah dadah dan alkoholnya semasa penggambaran Dead Men Tell No Tales pada 2015.

 

Sumber: [1]