Tiket Konsert Coldplay Cecah Hingga RM3,088, Netizen Harap Ada Tiket ‘Harga Rahmah’

Konsert Coldplay di Malaysia telah menjadi bualan netizen sejak diumumkan oleh Go Live-Asia sebagai penjual tiket rasmi untuk persembahan kumpulan rock British di Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

dah confirm 22 nov, peminat teruja nak beli tiket coldplay di malaysia!

Harga tiket yang ditawarkan untuk menyaksikan persembahan ini adalah antara RM228 hingga RM3,088, dengan tambahan harga RM2,108 hingga RM1,258 untuk tawaran khas pengalaman lawatan ke belakang pentas melalui pintu masuk khusus, barangan eksklusif, dan hadiah yang direka khas.

tiket konsert coldplay cecah hingga rm3,088, netizen harap ada tiket ‘harga rahmah’

tiket konsert coldplay cecah hingga rm3,088, netizen harap ada tiket ‘harga rahmah’

Menjengah ke laman sosial, ramai pengguna dilihat akan melakukan pra-pembelian tiket awal pada 16 Mei ini, dan beberapa netizen berharap harga tiket bagi zon berdiri dapat dikurangkan.

 

Misalnya, pengguna Twitter @nabilrsl berharap agar pihak penganjur dapat menjual tiket dengan harga yang lebih berpatutan, supaya mereka dapat menonton konsert yang julung kali diadakan ini; "Kepada @GoLiveAsia, boleh tak buka pembelian tiket untuk zon berdiri dengan harga yang rendah untuk nampak penuh di bawah?" tanya beliau. Malah, ada juga yang mengharapkan agar harga tiket konsert Coldplay ini dapat diberikan dengan ‘harga Rahmah’.

 

Namun, walaupun harga tiket dikatakan agak mahal, ramai peminat dari luar negara seperti Indonesia masih bersemangat untuk menyaksikan konsert Coldplay di Malaysia. Pengguna Twitter dari Indonesia, @agenneeptunus berkata, beliau sangat bersemangat setelah mengetahui kumpulan rock terkenal tersebut akan mengadakan konsert di negara ini. Mendengar lagu "Fix You" yang dibawakan oleh Chris Martin, membuat dia bersemangat untuk 'berperang' mendapatkan tiket.

 

Konsert Coldplay dijadualkan di Kuala Lumpur pada 22 November 2023. Sebagai salah satu kumpulan rock terkenal di dunia, Coldplay telah memenangi banyak anugerah dan menjual jutaan album di seluruh dunia.

dah confirm 22 nov, peminat teruja nak beli tiket coldplay di malaysia!

Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim, telah mengalu-alukan kedatangan Coldplay dan mengakui bahawa konsert tersebut merupakan persembahan mega yang akan memberi impak besar kepada negara. Terdapat juga banyak penggemar dari negara-negara jiran seperti Thailand, Filipina dan Singapura yang mungkin akan terbang ke Kuala Lumpur kerana tiada persembahan dijadualkan di negara mereka.

 

Walaupun terkait dengan kontroversi harga tiket konsert Coldplay di Malaysia, penggemar di seluruh dunia masih bersemangat dan berharap untuk dapat menyaksikan persembahan kumpulan rock terkenal tersebut secara langsung di negara ini. Sebagai kumpulan rock yang sangat popular di seluruh dunia, konsert Coldplay di Kuala Lumpur pastinya akan menjadi persembahan yang sangat dinantikan oleh banyak penggemar di Malaysia dan di seluruh dunia.