Setiap Negara Mempunyai Signature Aiskrim Masing-Masing Yang Korang Patut Cuba

Kalau kita berkunjung ke negara sesuatu negara mesti ada tujuannya, betul tak? Contohnya macam nak tengok culture diorang, tempat tempat bersejarah or nak explore makanan diorang. Kepada pengemar aiskrim! This is for you!

Ini adalah list tempat yang kalau korang kunjung korang wajib cuba aiskrimnya! Setiap negara mempunyai signature aiskrim masing-masing. Jadi, korang wajib cuba ye!

 

THAILAND – ROLLED ICE CREAM

setiap negara mempunyai signature aiskrim masing-masing yang korang patut cuba

 

JEPUN – MOCHI ICE CREAM

setiap negara mempunyai signature aiskrim masing-masing yang korang patut cuba

 

ITALI – GELATO

setiap negara mempunyai signature aiskrim masing-masing yang korang patut cuba

 

PERANCIS – FOIE GRAS ICE CREAM

setiap negara mempunyai signature aiskrim masing-masing yang korang patut cuba

 

INDIA – KULFI ICE CREAM

setiap negara mempunyai signature aiskrim masing-masing yang korang patut cuba

 

IRAN – FALOODEH ICE CREAM

setiap negara mempunyai signature aiskrim masing-masing yang korang patut cuba

 

TUKRI – DONDURMA

setiap negara mempunyai signature aiskrim masing-masing yang korang patut cuba

 

FILIPINA – CHEESE ICE CREAM

setiap negara mempunyai signature aiskrim masing-masing yang korang patut cuba

 

JERMAN – SPAGHETTI ICE CREAM

setiap negara mempunyai signature aiskrim masing-masing yang korang patut cuba

 

ALASKA – AKUTAQ ICE CREAM

setiap negara mempunyai signature aiskrim masing-masing yang korang patut cuba

 

TAIWAN – SNOW ICE CREAM

setiap negara mempunyai signature aiskrim masing-masing yang korang patut cuba

 

Sumber

Oleh: Khalie Azmi