Johnny Depp Enggan Berlakon Dalam Pirates of the Caribbean Lagi

Johnny Depp berkata bahawa dia enggan mengulangi peranannya sebagai Jack Sparrow dalam francais Pirates of the Caribbeans.

johnny depp enggan berlakon dalam pirates of the caribbean lagi

Pelakon berusia 58 tahun itu membuat tuntutan itu semasa perbicaraan fitnah terhadap bekas isterinya, Amber Heard.

Depp yang menyaman pelakon berusia 36 tahun untuk AS$50 juta (RM217,600,000), berkata dakwaan penderaan rumah tangganya telah merosakkan reputasi dan kerjaya Hollywood miliknya dengan teruk.

Dia turut mendedahkan pengalamannya semasa disoal oleh peguamnya sendiri, yang mana dia mendakwa digugurkan daripada francais Pirates of the Caribbean selepas Heard menulis op-ed untuk Washington Post pada Disember 2019 yang mana dia merujuk kepada dakwaan penyalahgunaan.

Depp pada mulanya memberitahu mahkamah bahawa Disney telah memutuskan hubungan dengannya hanya beberapa hari selepas artikel Washington Post itu diterbitkan.

Heard pertama kali menuduh Depp melakukan penderaan rumah tangga pada 2016, apabila dia memfailkan perintah sekatan terhadap suaminya ketika itu.

Bekas pasangan itu mencapai perjanjian penyelesaian beberapa bulan kemudian dan mengeluarkan kenyataan bersama yang mengatakan tiada pihak yang membuat tuduhan palsu untuk keuntungan kewangan.

Depp membintangi lima filem pertama francais Pirates, tetapi telah digugurkan daripada siri itu sebelum filem keenamnya, yang masih belum selesai.

“Hakikatnya, Encik Depp, jika Disney datang kepada anda dengan AS$300 juta dan sejuta alpaka, tiada apa di bumi akan membuatkan anda kembali bekerja dengan Disney dalam filem Pirates of the Caribbean? Betul?” tanya Rottenborn.

“Itu benar, Encik Rottenborn,” jawab Depp.

 

Sumber: [1]

ARTIKEL BERKAITAN