Johnny Depp Jelas Tuduhan Amber Heard Semuanya Palsu

Pelakon ternama, Johnny Depp menyifatkan semua dakwaan penderaan bekas isteri Amber Heard sebagai palsu ketika kembali ke kandang saksi pada 25 Mei lalu untuk perbicaraan fitnahnya.

johnny depp jelas tuduhan amber heard semuanya palsu

“Sangat tidak waras untuk mendengar tuduhan kejam keganasan, keganasan seksual, bahawa dia dikaitkan dengan saya, bahawa dia menuduh saya,” kata Depp di Mahkamah Litar Daerah Fairfax di Virginia.

“Saya tidak rasa ada sesiapa yang suka membuka diri mereka secara terbuka dan memberitahu perkara sebenar, tetapi tetapi ada kalanya seseorang hanya perlu melakukannya kerana ia tidak terkawal,” katanya.

Depp sebelum ini memberi keterangan selama empat hari bulan lalu yang mana dia dipanggil oleh peguamnya pada Rabu sebagai saksi sanggahan dan bertanya bagaimana rasanya mendengar keterangan Heard.

“Mengerikan,” jawab Depp. “Mengarut. Memalukan. Mengarut. Pedih. ‘Savage’. Kejam yang tidak dapat dibayangkan. Kejam. Dan semuanya palsu.”

Depp, 58, menyaman Heard, 36, untuk AS$50 juta (RM219.9 juta) berhubung op-ed yang diterbitkan oleh Washington Post pada 2018, yang mana Heard menggelar dirinya sebagai “tokoh awam yang mewakili penderaan domestik”.

Depp tidak dinamakan dalam bahagian itu, tetapi Heard sebelum ini menuduh bekas bintang Pirates of the Caribbean itu melakukan penderaan, yang kemudian dinafikannya.

 

Sumber: [1]

ARTIKEL BERKAITAN