iPhone Hacks! Gunakan Kesan Live Photos Untuk Dapatkan Kesan Yang Menarik

iphone hacks! gunakan kesan live photos untuk dapatkan kesan yang menarik

Apa guna beli telefon pintar mahal-mahal tapi tak utilize seluruh fungsi yang ada kan? Semakin canggih telefon tersebut, semakin banyak lah ciri dan fungsi yang menarik.

Salah satu ciri yang ada pada iPhone adalah fungsi live photos. Fungsi tersebut membenarkan anda mengambil gambar bergerak. Tapi yang terbaru, iPhone menambahbaik ciri tersebut dengan memberi beberapa kesan kepada gambar bergerak. Antara kesan yang boleh digunakan ialah loop, bounce dan long exposure.

Btw, macam mana nak guna benda ni? Jom kita tengok tutorial dekat bawah ni.

 

 

Sumber: Instagram Lin Ariffin

ARTIKEL BERKAITAN