Dah Daftar Belum ‘JaminKerja’?

dah daftar belum ‘jaminkerja’?

Tak lama lagi Perdana Menteri akan melancarkan Inisiatif JaminKerja Keluarga Malaysia.

Apakah itu? Ni sebenarnya insiatif kerajaan nak tolong rakyat dapatkan kerja dan akan dilancarkan pada 19 Februari ni. 

Yang bestnya inisiatif ni konsepnya adalah jobs guarantee dan dijangka cipta 600,000 peluang kerja. Baaanyak tu! 

dah daftar belum ‘jaminkerja’?

Permohonan pun sebenaranya dah start buka bulan lalu sampailah 30 Jun nanti. Nak mohon kat mana? Ha pi bukak laman web Perkeso. Kat situlah boleh apply . Ada lagi satu yang bagusnya. JaminKerja ni jugak menggalakkan majikan bagi peluang kerja kat OKU, orang Asli dan bekas banduan. Jadi apa tunggu lagi. Tak dapat lamar isteri lamarlah kerja dulu! Bismillah. Semoga berjodoh dengan kerjaya impian. Ha gituh 😊

 

Oleh: KJ

Sumber & gambar: Perkeso, BERNAMA, AWANI, Sinar Harian, Berita Harian & internet

ARTIKEL BERKAITAN