David Beckham Harap Cristiano Ronaldo Terus Kekal Dalam Manchester United

Manchester United bersedia untuk menjalani perubahan besar selepas satu lagi musim yang mengecewakan namun bekas pemain tengah kelab tersebut, David Beckham berharap Cristiano Ronaldo akan bertahan untuk sekurang-kurangnya setahun lagi.

david beckham harap cristiano ronaldo terus kekal dalam manchester united

Kekalahan 4-0 United terhadap Brighton & Hove Albion pada hujung minggu lalu bermakna kelab tersebut tidak dapat menamatkan saingan di tempat keenam.

Pasukan Old Trafford telah melantik pengurus Ajax Amsterdam Erik ten Hag untuk menggantikan bos sementara Ralf Rangnick dari penghujung kempen semasa, dengan pemain Belanda itu dijangka merombak skuad pada musim penutup.

Ronaldo telah menjaringkan 24 gol dalam semua pertandingan musim ini dan Beckham, yang pernah menyarung jersi nombor tujuh United, berharap penyerang berusia 37 tahun itu akan kekal.

“Ia penting baginya, kita semua tahu betapa United sangat bermakna kepadanya. Dia masih melakukan yang terbaik,” kata Beckham kepada Sky Sports.

“Untuk melakukan apa yang dia lakukan pada usianya adalah benar-benar luar biasa jadi diharapkan ia berterusan untuk satu atau dua tahun lagi.”

Beckham, yang memenangi enam kejuaraan Liga Perdana Inggeris di United, berkata peminat sentiasa berada di samping mereka ketika mengharungi beberapa detik sukar, walaupun gelaran liga terakhir United adalah pada musim 2012-2013.

“Ia adalah penghujung musim yang sukar. Tetapi ia adalah penghujung musim, saya pasti ramai peminat berterima kasih kerana ia adalah sukar, penuh dengan pasang surut,” katanya.

“Pemain telah melakukan yang terbaik, begitu juga dengan pengurus. Saya hadir ke stadium beberapa bulan lalu dan setiap kerusi dipenuhi jadi penyokong masih percaya, mereka menyokong, mereka muncul untuk pasukan.

“Itulah yang dilakukan oleh penyokong United. Tidak banyak pasukan yang telah melalui apa yang telah mereka lalui dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan masih mengisi stadium mereka. Akan ada perubahan.”

 

Sumber: [1]