Andmesh Kamaleng Bakal Adakan Konsert Pertama di Malaysia, Ini Yang Anda Perlu Tahu

Penyanyi dan juga penggubah lagu popular yang banyak memenangi anugerah dan pengiktirafan, Andmesh Kamaleng kini akan mengadakan konsert pertamanya di Malaysia.

andmesh kamaleng bakal adakan konsert pertama di malaysia, ini yang anda perlu tahu

Tular dengan lagu viral senusantara 'Cinta Luar Biasa', anak kelahiran Pulau Alor, Nusa Tenggara Timur, Indonesia, ini bakal bertandang ke tanah air pada bulan Jun depan, anjuran syarikat penganjur acara yang semakin popular, Kharisma Music.

 

"Tidak sabar rasanya hendak menghiburkan peminat di Malaysia pada bulan Jun ini dalam sebuah konsert istimewa yang bertemakan cinta.

"Ini merupakan konsert pertama saya di Malaysia dan sudah lama saya idamkan untuk membuat persembahan di sana," demikian menurut pemilik nama sebenar Jeandmesh Antonio Kamaleng, 25 tahun.

 

Berasal dari sebuah keluarga pemuzik, Andmesh memperoleh bakat semulajadinya dari mendiang bapanya yang merupakan seorang pemain keyboard profesional.

 

"Sewaktu kecil, saya sering mengikuti ayah membuat persembahan di pentas dan minat dalam bidang muzik lahir secara semulajadi dari situ.

"Kemudian, pada tahun 2016 saya beranikan diri menyertai sebuah program pencarian bakat di Indonesia iaitu 'Rising Star Indonesia Musim Ke-2' dan rezeki ternyata berpihak pada saya

apabila dinobatkan sebagai juara," jelas Andmesh.

 

Lagu 'Cinta Luar Biasa' yang diambil dari album pertamanya dengan judul yang sama berjaya melonjakkan lagi nama beliau sehingga dikenali ramai di rantau Asia Tenggara. Malah, lagu tersebut mendapat perhatian global apabila turut dinyanyikan semula dalam pelbagai bahasa, antaranya Inggeris dan juga Korea.

"Sesungguhnya ini merupakan impian saya dari dahulu lagi untuk menghiburkan peminat di Malaysia, saya sudah persiapkan 'team' yang rapi agar semuanya berjalan dengan lancar.

"Seramai 6 orang pemuzik profesional dari Indonesia bakal mengiringi saya ketika konsert itu nanti yang dijangkakan berlangsung selama 2 jam dengan kurang lebih 15 buah lagu yang dipersembahkan.

"Konsep konsertnya nanti bertemakan cinta, saya mahu kesemua penonton konsert yang hadir merasakan 'cinta' melalui muzik, lirik dan nada yang saya bawakan.

“Setakat ini, segala persiapan menuju konsert sedang dijalankan dan 'team' Andmesh memastikan setiap pengunjung konsert merasai pengalaman yang maksimal.

"Istimewanya pada konsert itu nanti, susunan muziknya juga akan mengalami perubahan, khas untuk peminat-peminat di Malaysia, jadi rugi bagi siapa tidak menghadirkan diri. Pastinya ada juga kejutan yang dipersembahkan nanti dan kalau hendak tahu kenalah beli tiket konsert nanti.

"Saya berharap agar pengunjung konsert terkesan dengan lagu-lagu yang saya persembahkan, merasakan cinta dengan karya-karya saya, dan pulang ke rumah dengan memori yang indah.

"Jangan lupa dengan janji kita pada Jun tahun ini, salam sayang dari Andmesh Kamaleng," akhiri Andmesh.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANDMESH (@andmeshkamaleng_)

 

Tiket menyaksikan Andmesh Kamaleng Live in Kuala Lumpur boleh dibeli menerusi laman sesawang: andmesh.ubertickets.asia