Amber Heard Dedah Bersungguh Pertahan Watak Dalam Aquaman 2

Amber Heard mendedahkan bahawa dia berjuang untuk mengekalkan wataknya dalam sekuel Aquaman, walaupun mengaku ia terpaksa dikurangkan.

amber heard dedah bersungguh pertahan watak dalam aquaman 2

“Saya berjuang sangat keras untuk kekal dalam filem itu. Mereka tidak mahu memasukkan saya dalam filem itu,” kata Heard pada Isnin semasa berdiri ketika perbicaraan dengan bekas suaminya Johnny Depp.

Heard pertama kali diperkenalkan sebagai Mera menerusi Justice League pada 2017 sebelum menjadi protagonis dalam Aquaman (2018) bersama pelakon gandingan Jason Momoa.

Apabila ditanya sama ada dia dapat merakamkan wataknya untuk sekuel yang akan datang, Aquaman and the Lost Kingdom, Heard berkata dia melakukan versi yang dirombak semula bagi watak itu.

“Saya diberi skrip dan kemudian diberikan versi baru skrip yang telah menghilangkan adegan yang mempunyai aksi di dalamnya yang menggambarkan watak saya dan watak lain, tanpa memberikan sebarang spoiler, dua watak bergaduh antara satu sama lain.

“Mereka pada dasarnya mengurangkan sebahagian besar daripada watak saya. Mereka mengurangkannya begitu banyak,” tambah Heard.

Terdahulu, wartawan hiburan Grace Randolph melaporkan bahawa peranan Heard dalam filem sekuel Aquaman itu dikurangkan kepada 10 minit.

Petisyen Change.org yang telah lama dijalankan untuk mengeluarkan Heard daripada sekuel Aquaman yang telah mencapai lebih 4.1 juta tandatangan semasa perbicaraan masih berjalan.

Pada Julai 2021, penerbit Peter Safran memberitahu Deadline bahawa tekanan peminat tidak akan memberi kesan kepada keputusan untuk mengekalkan Heard atau tidak.

 

Sumber: [1]