Makanan Asyik Hilang Selama Ni Rupanya Ada Penghuni Lain Dalam Almari!

Seorang lelaki di bandar raya Manhattan dekat New York merasa pelik apabila makanan dan minumannya selama ini asyik hilang dan habis di makan, membuatkannya mengambil keputusan memasang kamera tersembunyi.

 

Joe Cummings berdepan dengan perkara aneh itu selama dua minggu tinggal di rumah tersebut, namun akhirnya berjaya membongkarkan misteri makanan dan minuman yang hilang.

 

Menerusi rakaman kamera tersembunyi, seorang wanita dilihat tinggal secara rahsia dalam almari di dapur rumahnya dan hanya keluar ketika ketiadaan orang lain di rumah serta pada waktu malam.

makanan asyik hilang selama ni rupanya ada penghuni lain dalam almari!

Penceroboh itu menyelinap keluar dari sebuah almari di tepi pintu dapur rumah berkenaan dan dilihat membuang air kecil dalam sinki, mengambil makanan dan minuman sambil menonton televisyen.

makanan asyik hilang selama ni rupanya ada penghuni lain dalam almari!

Tidak lama selepas itu, wanita itu memanjat kembali tempat persembunyiannya.

 

Cummings yang menonton semula rakaman itu kemudian menghubungi polis dan wanita itu akhirnya berjaya diberkas.

 

“Saya tidak tahu bagaimana dia boleh berada di dalam almari itu. Satu-satunya cara untuk masuk ke dalamnya adalah menerusi tingkap memandangkan saya tinggal pangsapuri tingkat paling atas.

“Menurut polis, wanita itu berkemungkinan datang ke rumah saya untuk mencuri ketika saya tiada di rumah, namun dia membuat keputusan untuk tinggal di dalam ruang sempit itu,” tulis Cummings di YouTube.

Meskipun kejadian itu berlaku pada tahun 2009, ia kembali tular selepas menerima lebih 20 juta tontonan di Youtube.

 

Sumber: Daily Star