Raih Lebih 7 Juta Tontonan, Kucing Fasih Cakap Macam Manusia Tular di Tiktok [Video]

Satu video yang kini tular di Tiktok menunjukkan seekor kucing dilihat boleh bercakap fasih seperti manusia ketika meminta makanan daripada pemiliknya.

raih lebih 7 juta tontonan, kucing fasih cakap macam manusia tular di tiktok [video]

Menerusi media sosial Tiktok @daisyduchy, kucing bernama Duchy itu dilihat pada mulanya memanggil nama pemiliknya untuk meminta makanan.

 

Apabila ditanya sama ada kucing itu sedang kelaparan, kucing itu boleh menjawab seperti marah sehingga membuatkan ramai netizen terpegun dengan kebolehan bahasa linguistik haiwan peliharaan itu.

raih lebih 7 juta tontonan, kucing fasih cakap macam manusia tular di tiktok [video]

Sehingga artikel ini ditulis, video kucing itu telah meraih lebih 7 juta tontonan.

 

@daisyduchy แมวพูดได้ #แมวตลก #แมวอ้วน #มีมแมว #fyp #fypシ #แมวพูดได้ ♬ เสียงต้นฉบับ - ไม่ได้อ้วนแค่ขนฟู

 

Menurut pemiliknya, Duchy mendedahkan kucing itu hanya akan bercakap semasa sedang lapar dan selepas kenyang dia akan senyap dan tidak langsung mengeow.

 

@daisyduchy ตอบกลับ @กันแต๊ะลอง ที่บินไปมา แมวพูดได้ #แมวพูดได้ #แมวตลก #คุยกับแมว #แมวอ้วน #fyp #fypシ ♬ เสียงต้นฉบับ - ไม่ได้อ้วนแค่ขนฟู

 

Tingkah laku itu membuatkan netizen terhibur sehingga video berkenaan meraih jumlah tontonan yang tinggi.

 

“Duchy berkata dia lapar,” kedengaran pemiliknya berkata dalam video itu. Duchy membalas dia ‘lapar’ dalam sebutan yang fasih yang boleh difahami oleh pemiliknya dan netizen dari Thailand yang menonton video tersebut.

 

@daisyduchy #วัยรุ่นกะบะทราย #แมว #แมวตลก #มีมแมว #บริทิชซ็อตแฮร์ #สก็อตติชโฟลด์ #britishshorthair #scottishfold #ง่วง ♬ เสียงต้นฉบับ - ไข่ตุ๋นทำไร

 

Sumber: Tiktok