Dangdut Versi Moden, Ramai Puji Lagu Baru The Gadys

Nama kumpulan muzik baharu, The Gadys kini semakin dikenali selepas mereka muncul dengan lagu Gelek Jambu.

dangdut versi moden, ramai puji lagu baru the gadys

The Gadys dianggotai oleh Nelissa Nizam, Aznie Azmi, Ayunie Rizal dan Faa Zaini tampil dengan muzik bergenre dangdut moden, telah memukau ramai pendengar.

 

Menjengah ke video muzik rasmi lagu Gelek Jambu yang dirasmikan pada 9 September lalu, dapat dilihat pelbagai elemen dan warna ditampilkan membuatkan ia ‘hidup’ bersama-sama dengan lirik lagu yang memukau.

dangdut versi moden, ramai puji lagu baru the gadys

dangdut versi moden, ramai puji lagu baru the gadys

dangdut versi moden, ramai puji lagu baru the gadys

Malah, muzik video berdurasi 3:10 minit itu telah menerima banyak pujian daripada penonton, termasuklah mereka yang sebelum ini tidak meminati lagu dangdut.

 

“Kualiti MV dan Vocal The Gadys membuktikan mereka boleh buat lebih lagi next comeback. Ini baru permulaan ya guys,” kata ApoiHonest Channel.

“Honestly kan, as someone who isn't a dangdut fan, it's actually really a great song. I'm sure if it spread to other country that like dangdut like Indonesia then it'll be a popular song there. And y'all voice is really good and beautiful,” demikian menurut pemilik akaun Panda_.

“Terbaik lah..dangdut versi modern..teringat kumpulan eva era 90an dulu..betul2 gadys ni upgrade level dangdut..x bersaing dgn yg lain..dangdut modern pun dah nampak akan ada peminat tersendiri,” ujar pemilik akaun FH.

 

Sumber: Youtube

ARTIKEL BERKAITAN