Lebih Banyak Hiburan Tersedia, WeTV Kini Di Astro!

Astro, syarikat penyiaran Malaysia, telah memperkenalkan perkhidmatan penstriman WeTV, yang dijalankan oleh Tencent dari China.

lebih banyak hiburan tersedia, wetv kini di astro!

WeTV bakal menawarkan pelbagai kandungan berkualiti tinggi, termasuk siri dan filem dari China, Korea, Jepun, Asia Tenggara, dan Malaysia.

 

Pelanggan Astro sekarang dapat menikmati hiburan WeTV dengan menambah langganan WeTV VIP dengan bayaran bulanan RM10.50 (harga runcit: RM11.90). Dengan menjadi ahli WeTV VIP, pelanggan dapat mengakses pelbagai rancangan melalui Ultra Box, wetv.vip, dan aplikasi mudah alih WeTV.

 

Keahlian WeTV VIP memberikan pelanggan akses awal kepada kandungan terkini dan eksklusif, membolehkan mereka melangkau iklan untuk pengalaman penstriman yang lebih lancar, dan menonton rancangan kegemaran mereka pada dua peranti yang berbeza pada masa yang sama.

 

Tambah lagi, WeTV menawarkan pelbagai kandungan premium Asia, termasuk drama Cina seperti "Prosecution Elite" yang menampilkan Dilraba Dilmurat, Tong Dawei, Gao Xin, dan You Jingru, drama "The Love You Give Me" yang merupakan adaptasi novel popular oleh Shi Ding Rou, siri aksi-romantik "Love of Replica", dan romantik fantasi "Lost You Forever".

lebih banyak hiburan tersedia, wetv kini di astro!

Terdapat juga siri web Indonesia seperti "Layangan Putus" dan drama romantik "Antares 1 & 2", serta banyak kandungan aksi fantasi Donghua (anime Cina) seperti "Soul Land", "Swallowed Star", "Perfect World", dan "Throne of Seal".

 

Kerjasama antara Astro dan WeTV menandakan bahawa WeTV adalah aplikasi penstriman premium ke-11 yang menyertai platform Astro, bersama dengan BBC Player, beIN SPORTS CONNECT, Disney+ Hotstar, HBO GO, iQIYI, Netflix, TVBAnywhere+, Viu, WeTV, dan ZEE5.

 

Sementara itu, aplikasi Astro GO juga disediakan secara percuma kepada semua pelanggan.

 

Selain itu, Astro juga telah melancarkan beberapa kemas kini baharu di seluruh platform mereka. Antara kemas kini tersebut termasuk antara muka yang dikemas kini untuk memudahkan pelanggan mengakses episod baharu dan mendapatkan maklumat tentang rancangan kegemaran mereka. Pelanggan sekarang juga boleh menyesuaikan Skrin Pemilihan Profil mengikut kegemaran mereka dan melaraskan masa auto-standby di Ultra/Ulti Box. Mereka juga boleh mengakses aplikasi Astro GO dengan mudah melalui kod QR pada saluran 200 untuk menonton Astro ketika mereka dalam perjalanan.

 

Jika berminat, pelanggan boleh melanggan WeTV melalui www.astro.com.my/WeTV untuk mendapatkan penjimatan yang lebih baik dan mengakses aplikasi tersebut pada Ultra Box mereka untuk menikmati kandungan Asia di skrin televisyen mereka.