Enam Rancangan Menarik Di Astro Sepanjang Ramadan Ini

Kita semua sedia maklum wabak COVID-19 masih lagi berada dalam masyarakat dan adalah sangat digalakkan untuk kita kekal berada di rumah dalam usaha memutuskan rantaian wabak ini.

 

Namun jangan risau kerana terdapat enam rancangan hebat sepanjang bulan Ramadan ini, yang akan membuatkan hidup anda tidak bosan, semestinya di Astro.

 

1. Hati Yang Dikhianati – Astro Prima (105), Isnin hingga Jumaat jam 6 petang

Dihasilkan oleh Global Station, diarahkan oleh Riza Baharuddin (karya sebelumnya termasuk Lara Aishah & Cinta Tiada Ganti), menampilkan pelakon Amar Baharin sebagai Zuhri Ilyas dan Isyariana sebagai Lisa. Siri ini adalah adaptasi dari "Mis Tres Hermanas" iaitu sebuah telenovela yang terkenal dari Venezuela. Siri ini juga akan menjadi rancangan fiksyen pertama yang terbuka di Astro, dengan plot berubah berdasarkan penonton.

 

2. KIsah Rumah Tangga – Astro Ria (104), Isnin hingga Jumaat jam 7 malam.

 

 

Drama bersiri 25 episod ini dihasilkan oleh Radius One dan diarahkan oleh Shahrulezad Mohameddin, yang juga pernah mengarahkan drama Nur, Nur 2 dan Takdir Yang Tertulis. Siri ini akan menampilkan lima kisah berbeza yang diarahkan oleh tiga pengarah yang berbeza: Aziz M. Osman, Uchee Fukada dan Wan Hafiz, dan dengan pelakon bebakat besar termasuk pemenang Gegar Vaganza 6, Naqiu & Intan Najuwa, pasangan Azad Jasmin & Eira Syazira, pengantin baru Hannah Delisha & Imam Shah, pelakon Yusuf Bahrin & Shaza Bae serta lagenda, Faizal Hussein & Datuk Rahim Razali.

 

3. Bila Syaitan Berbisik – Astro Ria (104), setiap Isnin hingga Khamis jam 11 malam

Ini dihasilkan oleh pengarah Rashid Sibir (Tanah Kubur, Lelaki Kiriman Tuhan, Bidadari Kiriman Tuhan). Menampilkan Lah Ahmad, penyanyi berbakat yang sebelumnya dari kumpulan VE, berpasangan dengan pelakon muda serba boleh, Azar Azmi. Nama-nama lain yang terkenal dalam industri filem dan drama seperti Natasha Hudson, Adlin Aman Ramli, Merqeen, Marsha Milan Londoh, Norlia Ramli dan Fauziah Nawi juga akan muncul sebagai bintang dalam siri ini.

 

4. Pung Pang Rizalman – Astro Ria (104), setiap Isnin hingga Jumaat jam 6.30 petang.

Rancangan memasak 23 episod ini dihoskan oleh pereka terkenal Malaysia, Dato' Rizalman Ibrahim dan menampilkan tetamu selebriti seperti Liza Hanim, Sharifah Shahirah, Ajai, Noraniza Idris, Raja Azura, Noor Kumalasari, Izara Aishah, Ziana Zain, Amelina dan Azwan Ali . Pada musim terbaru ini, Dato’ Rizalman bukan sahaja berkongsi petua memasak tetapi juga akan berkongsi tazkirah di bulan Ramadan yang penuh keberkatan ini.

 

5. Rasa Nostalgia Ramadan 3 – Astro Prima HD (105), setiap Isnin hingga Jumaat jam 7 malam

Rancangan memasak dengan kehadiran pelbagai selebriti bersama rakan dan ahli keluarga mereka, adalah musim kedua yang mana bakal menampilkan Rahim Sepahtu, Jaafar Onn, Rita Rudaini, Sharifah Shahirah & Sharifah Sakinah, Bella Astillah, Dato’ Rosyam Nor, Diva Azwan Ali dam Norman Hakim.

 

6. Roda Panas – Naura (109), setiap Isnin jam 9.30 malam.

Dihasilkan oleh Nu Ideaktiv dan dihoskan oleh hero Malaya, Remy Ishak, setiap episod akan memaparkan tema dan selebriti yang berbeza seperti Dato ’AC Mizal, Dato’ Rosyam Nor, Pekin Ibrahim, Black Hanifah, Achey, Beto Kusyairy dan Wak Doyok.