Chris Rock Enggan Buka Mulut Tentang Insiden Ditampar Di Oscar, Melainkan Kalau Dibayar…

Pelawak Chris Rock berkata dia enggan membuka cerita mengenai kontroversi insiden Oscar melainkan dia dibayar untuk berbuat demikian.

chris rock enggan buka mulut tentang insiden ditampar di oscar, melainkan kalau dibayar…

“Saya okey, saya mempunyai persembahan keseluruhan, dan saya tidak akan bercakap tentang itu sehingga saya dibayar. Hidup saya baik-baik sahaja. Saya mendapat pendengaran saya kembali,” kata Rock.

Semasa berada di atas pentas untuk menyampaikan anugerah ketika Oscar ke-94 bulan lalu, Chris membuat jenaka mengenai kepala botak Jada Pinkett Smith.

Jenaka tersebut bagaimanapun mengundang suami kepada Jada, iaitu Will Smith yang turut menghadiri acara tersebut, bangun dan berjalan ke atas pentas serta menampar Rock semasa siaran langsung sebelum kembali ke tempat duduknya.

Smith, yang kemudiannya memenangi anugerah untuk pelakon terbaik, memohon maaf kepada Akademi semasa ucapan penerimaannya dan kemudian kepada Rock menerusi satu kenyataan yang dimuat naik di Instagram pada 28 Mac lalu.

“Jenaka dengan saya adalah sebahagian daripada kerja, tetapi gurauan tentang keadaan perubatan Jada adalah terlalu berat untuk saya tanggung, dan saya bertindak balas secara emosi. Saya ingin meminta maaf secara terbuka kepada anda, Chris,” kata Smith.

Sementara itu, Jada sering bersifat terbuka tentang perjalanannya menghidapi alopecia, penyakit autoimun yang menyebabkan keguguran rambut.

Tidak lama selepas itu, Akademi Sains dan Seni Perfileman mengumumkan bahawa pelakon filem King Richard itu dihalang daripada menyertai semua acara Akademi, termasuk Oscar, selama 10 tahun kerana tindakannya, yang mana Smith akur terhadap keputusan tersebut.

 

Sumber: [1]

ARTIKEL BERKAITAN