Biar Betik! Budak 10 Tahun Bergelar Bilionair Termuda Dunia, Punya Aset Lebih RM60 Juta!

Di usia 10 tahun, seorang kanak-kanak lelaki berasal dari Nigeria ini sudah menjalani kehidupan sebagai bilionair! dan mempunyai kereta sport sendiri, serta jet peribadi dan rumah agam yang diberikan kepadanya ketika enam tahun.

biar betik! budak 10 tahun bergelar bilionair termuda dunia, punya aset lebih rm60 juta!

Kanak-kanak yang digelar Mompha Junior ini atau nama sebenar Muhammed Awal Mustapha, sering berkongsi mengenai kehidupan mewahnya bersama 25,000 pengikut di Instagram.

Memetik The Sun, Mompha Junior sebenarnya merupakan anak kepada selebriti jutawan internet Nigeria, Ismailia Mustapha yang lebih dikenali sebagai Mompha dan diikuti lebih 1 juta peminat di Instagram.

Memetik laporan The Sun, Mompha Sr. membeli Mompha Jr. rumah agam pertamanya untuk hari lahirnya yang keenam pada 2018.

“Memiliki rumah sendiri adalah salah satu perasaan terbaik yang pernah ada. Ia tidak boleh digambarkan dengan kata-kata, ia tidak boleh diukur dengan wang.

“Pemilikan rumah adalah perasaan yang menjadikan kehidupan harian berbaloi untuk dihadapi. Ia meyakinkan anda bahawa selepas semua pasang surut, anda mempunyai tempat untuk pergi… Tempat yang tidak akan menilai anda dan sentiasa menjemput anda dengan tangan terbuka.

“Tahniah anakku atas rumah baru awak. Hadiah hari jadi anda daripada ayah,” tulis Mompha.


Sumber: The Sun

ARTIKEL BERKAITAN