Pernah Tengok Macam Mana Ular Jantan Bergaduh?

Oleh Syazwan Aizad. Sumber Dailymail. Lelaki dengan lelaki bergaduh mungkin perkara biasa kita lihat. Atau, kucing bergaduh dengan kucing pun mungkin suatu yang agak 'common' buat kita. giphy Tapi pernah tak tengok ular bergaduh dengan ular? screen-shot-2016-11-29-at-7-56-54-pm Video yang dimuat naik oleh seorang pemilik Facebook, Danny Moroney, menunjukkan 2 ekor ular jantan berbelit sesama sendiri di atas tanah di Merredin, kawasan barat Australia.

Ular berkenaan bergaduh sesama sendiri kerana berebutkan ular betina.   Err, dah macam roti je rupanya.