Di Jepun, Train Dah Penuh Pun Masih Nak Berhimpit Dan Buat Muka Selamber

Oleh Syazwan Aizad. Sumber Instagram Marco Buat mereka yang tinggal dan bekerja di Kuala Lumpur, khususnya yang menaiki kenderaan awam seperti LRT dan KTM, waktu puncak adalah waktu yang paling tidak digemari kerana perlu bersesak-sesak. 11965837405_2686ee7ed0_b Rasanya kesesakkan yang kita rasa tak boleh lawan dengan kesesakkan yang dialami oleh pengguna komuter di Jepun. Japan, Honshu, Tokyo, railway staff squeezing commuters onto train Sebuah video yang dimuat naik oleh Marco Patella di laman Instagram nya menunjukkan seorang lelaki yang berkeras mahu berada didalam komuter tersebut, walaupun sudah di tolak masuk oleh pembantu stesyen.

A video posted by @marco_patella_photography on

Lagi best, dia buat muka selamber je macam tak bersalah. screen-shot-2016-12-23-at-5-54-08-pm Namun, perkara seperti ini bukan lah suatu yang pelik di Jepun, khususnya di Stesyen Shakuji Koen.

A video posted by @marco_patella_photography on

Morning commuters crowd into a full train at Shinjuku station during rush hour, Shinjuku district, Tokyo, Japan tokyo-subway-pushers-36 screen-shot-2016-12-23-at-5-51-33-pm japan_subway_11 Oh, tapi still tak boleh lawan kesesakkan train dekat India: 239-610x360