5 Mainan Tahun 90an Yang Kitorang Rindu Nak Main Balik!

5 mainan tahun 90an yang kitorang rindu nak main balik!

Kredit: Freepik

Dengan masalah yang semakin banyak bila menginjak usia dewasa ni, semakin rasa rindu nak kembali ke zaman kanak-kanak. Masa kecil dulu kerja nak main je. Korang dulu selalu main mainan apa?

Kitorang rindu nak main lima mainan tahun 90an ni (ya, kitorang dah tua ok):

#1 Gameboy

Zaman takde fon canggih, Gameboy lah di antara gajet yang dikira canggih di mana korang boleh main game tak kira masa dan di mana, janji ada bateri! Nak balik kampung ke, pergi holiday ke, tunggu mak shopping berjam-jam pun takdehal sebab boleh bawa Gameboy ni dalam beg.

Nak cari Gameboy yang original dan klasik edisi 90an memang susah nak dapat dah, tapi baru-baru ni SUP ada keluarkan edisi khas mini Gameboy yang memaparkan 400 game retro dalam satu Gameboy!

Beli kat sini!

#2 Tamagotchi

Siapa yang mak ayah dia tak bagi bela kucing atau hamster, bela haiwan peliharaan dalam Tamagotchi pun jadilah! Tamagotchi pun perlukan perhatian, diberi makan, dan dimandikan sama macam haiwan peliharaan sebenar! Ia mengajar kita tentang tanggungjawab.

Beli kat sini!

#3 Furby

Comelnya si gebu yang boleh bercakap ni! Dulu siapa yang ada si Furby ni memang mendapat perhatian kawan-kawan!

Beli kat sini!

#4 Polly Pocket

Gugirls (dan sebilangan budak lelaki) dulu mesti ramai yang suka main Polly Pocket ni! Lebih kurang macam main anak patung, tapi kecil gila-gila, dengan rumah yang cantik.

Beli kat sini!

#5 Crocodile Dentist

Siapa yang pernah main mainan ni dulu mesti terjerit-jerit kan? Kalau main ramai-ramai memang best gila. Setiap kali nak tekan gigi si buaya mesti rasa nervous sebab takut kena gigit.

Beli kat sini!

Rindu tak dengan mainan-mainan ni? Jom main!