Bosan Dekat Rumah? Korang Boleh Cuba Belajar Benda Ni

Memandangkan seluruh negara sedang berada dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan, jadi memang kita kena control dan hadkan pergerakan. Nak keluar pun tak boleh sebab semua akan ditutup buat sementara waktu.

Mesti korang bosan dekat rumah, kan? Tapi, waktu ni lah waktu terbaik untuk korang belajar kemahiran baru. Alah, belajar yang simple-simple je.

 

  1. Basuh Baju Sendiri Di Rumah

bosan dekat rumah? korang boleh cuba belajar benda ni

Memandangkan semua kedai dobi layan sendiri kini ditutup, rajin rajin la anda basuh baju sendiri dirumah. J

 

  1. Belajar Masak & Makan Di Rumah

bosan dekat rumah? korang boleh cuba belajar benda ni

Kalau anda kurang pandai masak, time ni la anda boleh belajar masak selain dapat mengurangkan makan di luar.

 

  1. Kemas Rumah

bosan dekat rumah? korang boleh cuba belajar benda ni

Memandangkan kita akan kerap berada dirumah, jadi boleh la rajin mengemas rumah. Dan memastikan rumah dalam keadaan yang selesa dan bersih.

 

  1. Home Workout

bosan dekat rumah? korang boleh cuba belajar benda ni

Semua pusat gym juga ditutup, jadi kepada brader-brader’ gym atau kaki gym korang boleh buat home workout dirumah.

                            

  1. Membaca Buku

bosan dekat rumah? korang boleh cuba belajar benda ni

Memandangkan perpustakaan awam ditutup, Perpustakaan Negara lancer kempen duduk rumah dan baca buku. Kempen ini menyediakan lebih 13.2 juta bahan bacaan digital secara percuma yang boleh dilayari di www.u-putaka.gov.my

 

 

Sumber: Khalie Azmi

Oleh: Khalie Azmi

ARTIKEL BERKAITAN